Monday, November 23, 2009

Hujung Minggu Saya...

Salam. Hujung minggu baru ni aku dan suami pergi ke Raub untuk melawat adikku yang tinggal di sana. Sudah berkali-kali diajak dan kebetulan kali ini daddy dan mak aku pun ke sana maka sampailah hajatnya. Raub merupakan sebuah daerah yang masih banyak lagi ciri2 kekampungannya. Populasi penduduk di sini adalah lebih kepada kaum Cina. Masih belum ada bangunan2 tinggi, dan masih kelihatan rumah-rumah kediaman yang disediakan kerajaan dahulu kala. Kalau di kampungku dah habis rumah2 tersebut diroboh.
Apa2 pun sebenarnya aku nak menceritakan perihal satu kedai makan di bandar Raub ni. Namanya Restoran Sentosa. Kiranya glamourlah kedai ni. Sekiranya nak entertain client, di sinilah tempat yang sesuai. Aku dapatlah merasa salah satu masakan specialnya iaitu Ikan Patin Masak Stim Asam Pedas. Pergh! Sedap banget! Tak terasa hanyirnya ikan tu. Memang berbaloi betul makan walaupun harganya mencecah ratus ringgit. Hhmm...masih teringat2....



Petang tu pula kami sekeluarga ke Kuala Lipis menemankan daddy aku yang ingin berjumpa orang. Kira2 satu jam jugalah perjalanan kami ke sana. Namun begitu, orang yang ingin dijumpa tu hilang tanpa dapat dikesan. So, alang2 dah samapi ke Kuala Lipis aku ajak diaorang kemana? Cuba teka?..........rumah Siti Nurhaliza....hahaha....kata bandar penyanyi no. 1 negara kan?! Mak aku pun excited lah. Bukanlah aku nak masuk dalam rumah pun, cuma nak tengoklah juga rumah dia tu kan...siap amik gambar lg...hihihi





Lepas tu, sebelum balik ke KL, aku hubby, Is n Azie ke Lata Jarum untuk berkelah. Sejuk giler airnya sebab musim hujan n air pun jadi keruh. Is menjala dapatlah 2 ekor ikan kelas saiz setengah tapak tangan...
Itu sajalah aktiviti hujung minggu saya kali ini.

1 comment:

Lynda.CG said...

wuiyoo hebaq umah siti eh. hehe. tgk lauk tu rasa lapa la k.farah